Er din bedrift Norges smarteste? 

Vi i Norsk Industri og Siemens jakter på Norges smarteste industribedrift 2022, er det din bedrift?

Fremtidens industri skapes gjennom innovasjon, mot og evne til å tenke nytt. Dette ivaretar og skaper nye arbeidsplasser, og gir livskraft til bygder og samfunn i hele Norge. Med konkurransen «Norges smarteste industribedrift» ønsker vi å løfte frem de gode, bærekraftige industrihistoriene, og inspirere til økt konkurransekraft for norske industribedrifter.

I tillegg til prisen for «Norges smarteste industribedrift», har vi «Spesialprisen». Dette er en uformell pris for industribedrifter som er i oppstartsfasen og foreløpig ikke oppfyller alle kriteriene for deltakelse i «Norges smarteste industribedrift».   

Felles for begge prisene er at de ser etter bedrifter som utmerker seg med nyskapende ideer, utnyttelse av teknologi og digitalisering, og som fremmer bærekraft, miljø og energieffektivitet.

Juryens kriterier

 

Juryen vurderer etter følgende hovedpunkter for prisen «Norges smarteste industribedrift«:

 

  • Produktivitet
  • Bærekraft, miljø og energieffektivitet
  • Innovasjon
  • Bruk av teknologi, digitalisering og kompetanseutvikling
  • Unikhet
  • Klyngevirksomhet
  • Markedseffekter

For «Spesialprisen» er det følgende kriterier juryen vurderer etter:

 

  • Unik forretningsidé
  • Teknologi og digitalisering
  • Fremmer bærekraft og det grønne skiftet

Vi har tatt en prat med juryleder Torger Reve og jurymedlem Frank Bråthen for å høre litt mer om hva som vektlegges. 

Meld på din bedrift

Kjenner du en industribedrift som fortjener tittelen som Norges smarteste industribedrift 2022? Eller kanskje en oppstartsbedrift som fortjener «Spesialprisen»? Da vil vi gjerne at du sender inn ditt forslag. Det kan både være din egen bedrift, eller en annen du kjenner til.

 

Påmeldingsfrist for begge konkurransene er fredag 10. mars 2023. Juryen vil gå gjennom samtlige kandidater, og beslutte hvilke 3 industribedrifter som kvalifiserer seg til finalen i hver av prisene. Vinneren av Spesialprisen kåres på Facebook, mens Norges smarteste industribedrift blir kåret på Industrikonferansen 9. mai 2023.

Følg jakten på Norges smarteste industribedrift på Facebook og LinkedIn

Lykke til!

Nyheter

Les mer om tidligere vinnere her:

Aarbakke – 2021

Etter tre år som finalist er Aarbakke AS endelig Norges smarteste industribedrift. I sin 104 år lange historie har hjørnesteinsbedriften på Bryne gått fra produksjon av hestesko til batteribytterobot for hurtigbåter.

Norsk Gjenvinning – 2020

Vinner av Smart industri 2020 – Norsk Gjenvinning

Tronrud Engineering – 2019

I skarp konkurranse med en rekke sterke konkurrenter ble Tronrud Engineering kåret til Norges smarteste industribedrift 2019.

Thermo Fisher – 2018

“Æ vill no itj si at æ e et geni, men det e bætre itj langt unna”

Brunvoll – 2017

Det var en gang en sjøsyk unggutt som ville bidra til Sildefisket i Molde på annet vis enn som mannskap på en gyngende båt.

GKN Aerospace – 2016

For de som ønsker å produsere varer til rom- og luftfartsindustrien er det bare å lære seg forkortelsen PLM med én gang.

Hexagon Ragasco – 2015

Hexagon Ragasco er verdensledende innen gassbeholdere av komposittmaterialer – og en av Norges smarteste industribedrifter.

Borregaard – 2014

– Alt som kan lages av olje kan lages av tømmer, spørsmålet er hvordan man gjør det lønnsomt, sier Borregaards Fabrikkdirektør Ole Gunnar Jakobsen.

Vinner av Spesialprisen 2021

Vianode er vinner av «Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift»