Vianode er vinner av «Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift»

 

Anodematerialer har opp gjennom årene blitt produsert med en lite bærekraftig teknologi. Det har selskapet Vianode gjort noe med. Dette gjør selskapet til en verdig vinner av «Spesialprisen» 2021!

Vianode AS, Stingray Marine Solutions AS og Intelecy AS kjempet om Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift, og det var altså førstnevnte selskap som gikk av med seieren.

Vianode er et nyetablert datterselskap i Elkem-konsernet. Juryen er imponert over hvordan selskapet har klart å skape et teknologisk gjennombrudd for produksjon av anodematerialet grafitt til litium-ionebatterier. Svært lang levetid gjør dette materialet bærekraftig, og det er spesielt egnet for elbilbatterier og til stasjonær energilagring i vind- og solparker.

I april 2021 åpnet selskapet en pilotfabrikk i Kristiansand og en fullskala fabrikk er planlagt å bygges i Porsgrunn. Selskapet har planer om produksjon av anodematerialet til batterier i stor skala i Europa.

– Gjennom sin forskning har Vianode vist at de løser kompliserte teknologiske barrierer og benytter bærekraftige råvarer i sin produksjon, og de er absolutt et selskap som det er verdt å følge med på i tiden fremover, sier juryleder Torger Reve, professor emeritus og tidligere rektor ved Handelshøyskolen BI.

 

Vi gratulerer Vianode med Spesialprisen!

Les mer om finalistene.

 

Nyheter