Vinner av Spesialprisen 2022 Desert Control

Vinner av Spesialprisen 2022

Desert Control

Vannmangel og økende tørke er en stadig større global utfordring. Det har Desert Control sett alvoret i og har utviklet en løsning som gjør at sandholdig jordsmonn holder bedre på vann.

Tre sterke finalister har kjempet om Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift 2022 – Desert Control AS, Hagal AS og Kitemill AS. Juryen hadde en utfordrende oppgave, men det ble Desert Control som til slutt ble årets vinner.

Les mer om de tre finalistene

Bremser ørkenspredningen

Sandnes-bedriften har sett den stadig voksende globale utfordringen med økte ørkenområder og funnet en løsning som gjør at sandholdig jord holder bedre på vannet og jordkvaliteten øker. Ved å bremse ørkenspredningen og redusere effektene av stadig økende tørke, er en med på å øke verdens matproduksjon og hindre sult.

– Løsningen er foreløpig i en tidlig fase, men juryen legger vekt på at Desert Control med teknologi, systematisk forskning og utvikling har etablert et skalerbart konsept som nå er i kommersialiseringsfasen. Om bedriften lykkes, vil norsk industriell teknologi kunne gi et betydelig bidrag til å oppfylle bærekraftsmålene, sier juryleder Torger Reve, professor emeritus og tidligere rektor ved Handelshøyskolen BI.

Vi gratulerer Desert Control som vinner av Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift 2022.

Les mer om Desert Control og se video av hvordan deres løsninger bidrar.

spesialpris vinnerdiplom 2022

Kriteriene i «Spesialprisen»: Bedriftene må ha utmerket seg på områder som nyskapning, utnyttelse av ny teknologi og digitalisering som fremmer bærekraft, miljø og energieffektivitet industribedrift.