Norsk Gjenvinning

Norges smarteste industribedrift - 2020

Jakten på Norges smarteste industribedrift er over for denne gang. Blant en rekke sterke konkurrenter falt valget til slutt på Norsk Gjenvinning som Norges smarteste industribedrift 2020. I tråd med koronatiltakene ble det naturligvis en annerledes kåring dette året, og arrangementet ble gjennomført i digitale former. Prisen ble delt ut av næringsminister Iselin Nybø 10. februar.


Kåringen skjer i samarbeid med Norsk Industri og Siemens AS

 

Tøff konkurranse

I arbeidet med å finne frem til vinneren har juryen nok en gang jobbet seg gjennom et enormt vurderingsgrunnlag på jakt etter de som driver norsk industri videre på en smart og gjennomtenkt måte. Finalistene for 2020 var selskapene Aarbakke, Norsk Gjenvinning og Optimarin. Vinneren ble Norsk Gjenvinning

 

Hensikten er å skape industrielle rollemodeller, men det har aldri vært vanskeligere å velge kandidater enn nå. Det har virkelig vært en tøff konkurranse mellom de deltakende bedriftene. Samtidig ser vi at fokusområder som bærekraft, teknologi og digitalisering er mer gjeldende enn noen gang.

Torger Reve

Juryleder og professor i strategi og industriell konkuranseevne på Handelshøyskolen BI.

Avanserte teknologi- og digitaliseringsløsninger

I konkurransen falt til slutt valget på et selskap som har klart å utnytte avanserte teknologi- og digitaliseringsløsninger i en fremvoksende næring med høye miljøkrav.

Norsk Gjenvinning har imponert juryen med sine klare visjoner, høye miljømål og god økonomi

Torger Reve

Juryleder og professor i strategi og industriell konkuranseevne på Handelshøyskolen BI

Selskapet fremstår som en ledestjerne for bærekraftige løsninger med overføringsverdi også til andre bransjer. Med oppstarten av verdens første fulldigitale sorteringslinje for papir er selskapet en av landets fremste aktører innen sirkulær økonomi

Næringsminister Iselin Nybø kåret vinneren under et direktesendt arrangement 10. februar.

Innovasjon og utvikling er essensielt for norsk næringsliv – både for at vi skal lykkes med den grønne omstillingen, men også for at vi i fremtiden skal ha en konkurransedyktig industri som når gjennom i det internasjonale markedet. Det er derfor gledelig at Siemens og Norsk Industri for syvende år på rad tar initiativ til å feire smarte, norske industribedrifter som bruker innovasjon og ny teknologi for å øke verdiskapingen i Norge. Jeg vil gratulere Norsk Gjenvinning og jeg ser frem til å følge med på utviklingen deres videre.

Iselin Nybø

Næringsminister

Vi gratulerer Norsk Gjenvinning!

 

Juryen har bestått av:

  • Torger Reve, professor i strategi og industriell konkurranseevne Handelshøyskolen BI (juryleder)
  • Else-May Norderhus, Stortingets energi- og miljøkomite
  • Jan Moberg, adm. direktør og ansv. redaktør Teknisk Ukeblad
  • Odd Myklebust, forskningssjef SINTEF Manufacturing
  • Frank Bråthen, direktør for Digital Industries Norway, Siemens AS
  • Hans Erik Vatne, teknologidirektør Norsk Hydro
  • Knut E. Sunde, direktør for bransje og industripolitikk Norsk Industri

Nyheter