Hycast kåret til Norges smarteste industribedrift 2024!

I skarp konkurranse mellom tre sterke finalister, var det Hycast fra Sunndalsøra som ble kåret til Norges smarteste industribedrift 2024. Adm. direktør i Norsk Industri, Harald Solberg overrakte prisen under Norsk Industris årskonferanse i Oslo 7. mai.

 

Kåringen av Norges smarteste industribedrift er et samarbeid mellom Norsk Industri og Siemens AS og ble i år gjennomført for tiende gang. Hensikten er å finne fremragende norske industribedrifter som lykkes i internasjonal konkurranse gjennom smart bruk av teknologi og digitalisering og som fremstår som foregangsbedrifter i norsk næringsliv.

De tre finalistene i konkurransen, Hycast (vinner), Tomax og Kverneland Energi, viser at Norge har slike foregangsbedrifter innen en rekke områder. Det er spesialiserte industribedrifter som gjennom sine satsinger kombinerer produktivitet og bærekraft på en fremragende måte.

Årets vinner er et teknologiselskap, som med kontinuerlig forskning og utvikling har etablert seg som en ledende internasjonal aktør innen prosessteknologi.

Torger Reve

Juryleder & Professor emeritus Handelshøyskolen BI

 

Innovasjon, fortjeneste eller bærekraft? Hycast velger alle tre!

 

Hycast er et forbilde i utviklingen av egen teknologi som reduserer både avfall og energiforbruk, og hele 5 prosent av omsetningen går til forskning og teknologiutvikling. Dette er en satsning som ikke bare har økt produktiviteten, men bidrar også til mer bærekraftige produksjonsmetoder globalt gjennom tverrfaglig samarbeid og en ny standard i bransjen.

Deres støperiteknologi effektiviserer produksjon av aluminium og reduserer vrak og energiforbruk. Bedriften har meget god lønnsomhet og tar aktivt del av klyngesamarbeidet, iKuben, på Nordmøre.

Torger Reve

Juryleder & Professor emeritus Handelshøyskolen BI

 

Hycast eksporterer sine løsninger til noen av verdens tøffeste markeder og har lykkes både i Kina og India

 

Juryen fremhever også hvordan Hycast, som en spin-off fra sitt moderselskap Norsk Hydro ASA, i dag leverer til konkurrenter over hele verden. Med nærmere 90 prosent eksport og med Kina og India som sine største marked, viser selskapet meget sterk internasjonal konkurransekraft, uten å legge produksjonen utenfor Norge. Alle løsninger er utviklet i Norge, enten av selskapet selv eller i samarbeid med moderselskapet.

 

Å bli kåret til Norges smarteste industribedrift er en anerkjennelse av det arbeidet vi har lagt ned over lang tid, og for alle våre ansatte som hver dag jobber med alt fra innovasjon til å skape et ferdig produkt ute hos våre kunder. Vår ledelse har over lang tid prioritert forskning og utvikling og det ser vi resultatene av nå!

Arild Håkonsen

Head of Technology and Sustainability

 

Vi gratulerer Hycast med prisen!

Nyheter