Hycast er Norges smarteste industribedrift 2024

 
 
Les om vinneren her
  |  

VI LØFTER DE BESTE

Fremtidens industri skapes av dagens innovative bedrifter. Vi jakter på de skarpeste aktørene innen norsk industri. Vårt mål er å løfte frem de beste i bransjen.

INNOVASJON ER KJENNETEGNET

Vi vet at fremtidens industri kommer til å skapes med innovasjon, mot og evnen til å tenke nytt. Derfor er vi opptatt av å formidle hva som kjennetegner de beste innovatørene – til glede for bransjen og fremtiden.

TRADISJON OG DIGITALISERING

For å være med å skape fremtiden må man holde seg oppdatert, men man må også forstå fortiden. Digitaliseringen vi står ovenfor i dag representerer et skifte i den globale industrien. Norske industribedrifter bygger på årelange tradisjoner, og de beste blant dem skaper innovasjon ved å bygge bro mellom dette og ny teknologi.

Igjen leter vi med lys og lykter etter Norges smarteste. Vi vet nemlig at bak de sju blåner finnes fortsatt Askeladden-historiene.

Et sted der ute blant Norges industribedrifter lages de nye sju-milsstøvlene – eller disruptive produksjonsmetoder som det gjerne kalles. Her er grunnene til at din bedrift burde delta.

Det er typisk norsk å være smart

Konkurransen i internasjonal industri er hard, særlig for bedrifter i et høykostland som Norge. Likevel har norske industribedrifter gang på gang vist at vi hevder oss blant de aller beste. Digitaliseringen har i dag for alvor skylt over industrien. I det stadige kappløpet om å tilby konkurransedyktige løsninger og gjøre en forskjell, holder det ikke kun å være god. Norske industribedrifter må også løfte blikket, gjenkjenne mulighetene og satse på de kostnadseffektive, smarte løsningene. Vår jobb er å inspirere bedrifter til å gjøre nettopp det. 


Det er lurt å delta for din bedrift – både for å vise Norge hva dere er gode for, men også for en unik anledning til å lære av andre som er smartest i sin klasse.


Jobben med å styrke norsk konkurransekraft

Sterke industrihistorier handler om mer enn produktivitet og innovasjon. De handler om mennesker med mot, kløkt og klokskap. De beste historiene engasjerer bransjeledere, inspirerer til ny innovasjon og hjelper andre å definere egne suksesskriterier på tvers av bransjer. Gjennom å løfte frem de som er med å sikre Norges fremtidige konkurransekraft igjennom sin innovasjons- og omstillingsevne, ønsker Siemens og Norsk industri å skape en plattform som bidrar til å styrke norsk konkurransekraft og gir norsk industri enda bedre forutsetninger i møte med tøff internasjonal konkurranse.

Eksponering for deltakere

Det er ikke bare vinneren som nyter godt av å være med i Norges smarteste industribedrift. Konkurransen som handler om å løfte frem norsk industri, gir naturlig nok fordeler for alle deltakere. I jakten på Norges smarteste industribedrift jobber vi målrettet mot å fremheve alle de gode eksemplene i mediene. Kampanjen gir en god mulighet for verdifull og relevant eksponering. PR kan være helt essensielt i flere faser for en ung og sulten industribedrift og Norges smarteste gir en unik anledning til å nettopp trekke frem din bedrifts styrker for kunder eller samarbeidspartnere.

Nyheter

Hycast – 2024

Hycast – 2024

I sterk konkurranse med en rekke smarte bedrifter ble Hycast kåret til Norges smarteste industribedrift 2024.

les mer
FishGLOBE – 2024

FishGLOBE – 2024

Tre sterke finalister har kjempet om Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift 2024. FishGLOBE ble til slutt årets vinner.

les mer

Tidligere vinnere

NORGES SMARTESTE INDUSTRIBEDRIFT

Hycast – 2024

Hycast – 2024

Hycast er helt i frontlinjen med utvikling av avansert teknologi som gjør det mulig å produsere aluminiumprodukter av overlegen kvalitet.

Glencore Nikkelverk – 2022

Glencore Nikkelverk – 2022

I over hundre år har nikkel og andre metaller blitt raffinert, produsert og eksportert fra anlegget i Kristiansand. Nå kan Glencore Nikkelverk kalle seg Norges smarteste industribedrift 2022.

Aarbakke – 2021

Aarbakke – 2021

I sin 104 år lange historie har hjørnesteinsbedriften på Bryne gått fra produksjon av hestesko til batteribytterobot for hurtigbåter. Økt fokus på smart bruk av digital teknologi, automatisering og robotisering.

Norsk Gjenvinning – 2020

Norsk Gjenvinning – 2020

Ved hjelp av sin nye fulldigitale sorteringslinje gir Norsk Gjenvinning nytt liv til resirkulert papir, og redder med det store mengder skog fra motorsagene.

Tronrud Engineering – 2019

Tronrud Engineering – 2019

Tronrud Engineering på Eggemoen utvikler, produserer og leverer automatiseringsløsninger til kunder nasjonalt og globalt.

Thermo Fisher – 2018

Thermo Fisher – 2018

På Lillestrøm har Thermo Fisher industrialisert produksjonen, og skapt et produkt som ikke bare er verdenskjent for sin jevnt høye kvalitet, men også mulighet til å produseres i store kvanta.

Brunvoll – 2017

Brunvoll – 2017

Innmontering av sidepropeller på fiskebåtene skulle løse et gammelt problem når den sprellende silden i nota skulle trekkes inn, nemlig å unngå kollisjon mellom båt og not.

GKN Aerospace – 2016

GKN Aerospace – 2016

Nå har vi et forsprang på 7-8 år foran de fleste andre her i landet, og har tatt opp alt av informasjon rundt prosesser og verktøy i en stor database.

Hexagon Ragasco – 2015

Hexagon Ragasco – 2015

Et stort antall roboter og smarte maskiner, digitaliserte rutiner og arbeidsflyter gjorde at hele Statoil-kontrakten ble levert på bare fire år.

Borregaard – 2014

Borregaard – 2014

I Sarpsborg, med Glomma sildrende forbi på den ene siden og grønne åkre som en vestovervendt støtdemper, ligger verdens mest avanserte bioraffineri.

SPESIALPRISEN

FishGLOBE – 2024

FishGLOBE – 2024

Tre sterke finalister har kjempet om Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift 2024. FishGLOBE ble til slutt årets vinner.

Desert Control – 2022

Desert Control – 2022

Vannmangel og økende tørke er en stadig større global utfordring. Det har Desert Control sett alvoret i og har utviklet en løsning som gjør at sandholdig jordsmonn holder bedre på vann.

Vianode – 2021

Vianode – 2021

Anodematerialer har opp gjennom årene blitt produsert med en lite bærekraftig teknologi. Det har selskapet Vianode gjort noe med. Dette gjør selskapet til en verdig vinner av «Spesialprisen» 2021.