VI LØFTER DE BESTE

Fremtidens industri skapes av dagens innovative bedrifter. Vi jakter på de skarpeste aktørene innen norsk industri. Vårt mål er å løfte frem de beste i bransjen.

INNOVASJON ER KJENNETEGNET

Vi vet at fremtidens industri kommer til å skapes med innovasjon, mot og evnen til å tenke nytt. Derfor er vi opptatt å formidle hva som kjennetegner de beste innovatørene – til glede for bransjen og fremtiden.

TRADISJON OG DIGITALISERING

For å være med å skape fremtiden må man holde seg oppdatert, men man må også forstå fortiden. Digitaliseringen vi står ovenfor i dag representerer et skifte i den globale industrien. Norske industribedrifter bygger på årelange tradisjoner, og de beste blant dem skaper innovasjon ved å bygge bro mellom dette og ny teknologi.

Igjen leter vi med lys og lykter etter Norges smarteste. Vi vet nemlig at bak de sju blåner finnes fortsatt Askeladden-historiene.

Et sted der ute blant Norges industribedrifter lages de nye sju-milsstøvlene – eller disruptive produksjonsmetoder som det gjerne kalles. Her er grunnene til at din bedrift burde delta.

Det er typisk norsk å være smart

Konkurransen i internasjonal industri er hard, særlig for bedrifter i et høykostland som Norge. Likevel har norske industribedrifter gang på gang vist at vi hevder oss blant de aller beste. Digitaliseringen har i dag for alvor skylt over industrien. I det stadige kappløpet om å tilby konkurransedyktige løsninger og gjøre en forskjell, holder det ikke kun å være god. Norske industribedrifter må også løfte blikket, gjenkjenne mulighetene og satse på de kostnadseffektive, smarte løsningene.

Vår jobb er å inspirere bedrifter til å gjøre nettopp det. Det er lurt å delta for din bedrift – både for å vise Norge hva dere er gode for, men også for en unik anledning til å lære av andre som er smartest i sin klasse.


Det er lurt å delta for din bedrift – både for å vise Norge hva dere er gode for, men også for en unik anledning til å lære av andre som er smartest i sin klasse.


Jobben med å styrke norsk konkurransekraft

Sterke industrihistorier handler om mer enn produktivitet og innovasjon. De handler om mennesker med mot, kløkt og klokskap. De beste historiene engasjerer bransjeledere, inspirerer til ny innovasjon og hjelper andre å definere egne suksesskriterier på tvers av bransjer. Gjennom å løfte frem de som er med å sikre Norges fremtidige konkurransekraft igjennom sin innovasjons- og omstillingsevne, ønsker Siemens og Norsk industri å skape en plattform som bidrar til å styrke norsk konkurransekraft og gir norsk industri enda bedre forutsetninger i møte med tøff internasjonal konkurranse.

Eksponering for deltakere

Det er ikke bare vinneren som nyter godt av å være med i Norges smarteste industribedrift. Konkurransen som handler om å løfte frem norsk industri, gir naturlig nok fordeler for alle deltakere. I jakten på Norges smarteste industribedrift jobber vi målrettet mot å fremheve alle de gode eksemplene i mediene. Kampanjen gir en god mulighet for verdifull og relevant eksponering. PR kan være helt essensielt i flere faser for en ung og sulten industribedrift og Norges smarteste gir en unik anledning til å nettopp trekke frem din bedrifts styrker for kunder eller samarbeidspartnere.

Nyheter

Er din bedrift Norges smarteste?

Er din bedrift Norges smarteste?

Er din bedrift Norges smarteste? Vi i Norsk Industri og Siemens jakter på Norges smarteste industribedrift 2022, er det din bedrift? Fremtidens industri skapes gjennom innovasjon, mot og evne til å...

les mer
Spesialprisen 2022

Spesialprisen 2022

Spesialprisen 2022 I Norge har vi mange spennende industribedrifter som er i oppstartfasen, som tør å tenke nytt og satse innen nye nisjer, på bærekraftige og teknologiske løsninger. Det trenger...

les mer

Tidligere vinnere

NORGES SMARTESTE INDUSTRIBEDRIFT

Aarbakke – 2021

Aarbakke – 2021

Etter tre år som finalist er Aarbakke AS endelig Norges smarteste industribedrift. I sin 104 år lange historie har hjørnesteinsbedriften på Bryne gått fra produksjon av hestesko til batteribytterobot for hurtigbåter.

Tronrud Engineering – 2019

Tronrud Engineering – 2019

I skarp konkurranse med en rekke sterke konkurrenter ble Tronrud Engineering kåret til Norges smarteste industribedrift 2019.

Brunvoll – 2017

Brunvoll – 2017

Det var en gang en sjøsyk unggutt som ville bidra til Sildefisket i Molde på annet vis enn som mannskap på en gyngende båt.

GKN Aerospace – 2016

GKN Aerospace – 2016

For de som ønsker å produsere varer til rom- og luftfartsindustrien er det bare å lære seg forkortelsen PLM med én gang.

Hexagon Ragasco – 2015

Hexagon Ragasco – 2015

Hexagon Ragasco er verdensledende innen gassbeholdere av komposittmaterialer – og en av Norges smarteste industribedrifter.

Borregaard – 2014

Borregaard – 2014

– Alt som kan lages av olje kan lages av tømmer, spørsmålet er hvordan man gjør det lønnsomt, sier Borregaards Fabrikkdirektør Ole Gunnar Jakobsen.

SPESIALPRISEN