Norges smarteste industribedrift 2020

Disse tre bedriftene er nominert til å bli Norges smarteste industribedrift 2020

For syvende år på rad arrangerer Siemens AS og Norsk Industri konkurransen «Norges smarteste industribedrift». Blant alle de sterke kandidatene er det nå tre bedrifter som står igjen og kjemper om å bli «Norges smarteste industribedrift 2020». De tre nominerte er: 

 

Aarbakke AS


Aarbakke er en Brynebedrift som er helt i verdenstoppen når det gjelder CNC-maskiner og maskinering. Juryen trekker frem at Aarbakke har gjort store endringsprosesser og skapt ny suksess. Dette har selskapet klart ved å vise imponerende omstillingskraft. Aarbakke har blitt transformert ved hjelp av digitalisering, og bedriften ligger helt i front når det gjelder teknologibruk og automatisering. Bedriften fremstår i dag som en utpreget Industri 4.0 bedrift som lover godt for norsk industri. De har gått fra å være en ren offshore-leverandør med Nordsjøen som marked til å bli en internasjonal leverandør med relevante løsninger for fornybar energi og grønn industri.
aarbake.no

 

Norsk Gjenvinning AS


Norsk Gjenvinning startet som en enkel skraphandel, men er i dag Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Selskapet har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og har rundt 50 anlegg i hele Norge. Juryen legger vekt på at selskapet har klart å oppnå «verdens beste kvalitet» på råvaren til papirindustrien gjennom investeringen og oppstarten av verdens første fulldigitale sorteringslinje for avfall. Norsk Gjenvinning har imponert juryen ved å utnytte avansert teknologi for å sortere avfall til rene råvarer. Selskapet fremstår også som en av landets fremste aktører innen sirkulær økonomi, og viser at det er en lys fremtid for bærekraftig miljøindustri.
nggroup.no

 

Optimarin AS


Optimarin AS er et teknologisk miljøselskap som leverer rensesystemer for ballastvann for skip. Juryen trekker frem at Optimarin var en av de første i markedet på rensing av ballastvann – allerede i år 2000 leverte og installerte selskapet de første ballastsystemene ombord på cruiseskipet Regal Princess. Optimarin har siden befestet sin posisjon som en av de fremste aktørene i et tøft internasjonalt marked, og har lykkes med sin unike teknologi og sitt effektive logistikk- og markedsapparat. Med et system der ingen kjemikalier er involvert i selve rensingen, er Optimarin rett og slett en sterk bidragsyter for et bedre miljø.
optimarin.com

 

Konkurransen har aldri vært tøffere
– Det har aldri vært vanskeligere å velge kandidater enn nå. Samtidig ser vi at fokusområder som bærekraft, teknologi og digitalisering er mer gjeldende enn noen gang, sier Torger Reve, juryleder og professor i strategi og industriell konkurranseevne på Handelshøyskolen BI.

Juryen har bestått av

Torger Reve, professor i strategi og industriell konkuranseevne Handelshøyskolen BI
Else-May Norderhus, Stortingets energi- og miljøkomite
Jan M. Moberg, adm. direktør og ansv. redaktør Teknisk Ukeblad
Odd Myklebust, forskningssjef SINTEF Manufacturing
Frank Bråthen, direktør for Digital Industries Norway, Siemens AS
Hans Erik Vatne, teknologidirektør Norsk Hydro
Knut E. Sunde, direktør for bransje og industripolitikk Norsk Industri

 

Vinneren kåres 10. februar 2021 og prisen blir delt ut av næringsminister Iselin Nybø.

Nyheter

Norsk Gjenvinning

Norsk Gjenvinning

Søppel er snart en saga blott med verdens første heldigitale sorteringsanlegg