Aarbakke er  Norges smarteste industribedrift 2021!

I sterk konkurranse med en rekke smarte konkurrenter ble Bryne-bedriften Aarbakke kåret til Norges smarteste industribedrift 2021. Næringsminister Jan Christian Vestre foretok kåringen i et digitalt arrangement 3. februar.

 

I arbeidet med å finne frem til finalistene har juryen jobbet seg gjennom mange gode vurderingsgrunnlag, på jakt etter de som driver norsk industri videre. Av en rekke svært gode kandidater, valgte juryen ut tre selskaper som kjennetegnes av å ha kommet langt innen digitalisering, er miljøfokuserte og tar i bruk ny teknologi:
Aarbakke, Corvus Energy og Glencore Nikkelverk.

Bærekraftig industri

Den bedriften som trakk det lengste strået var Aarbakke som har som mål å bli verdens grønneste produsent av produkter til olje- og gassnæringen. Selskapet har gått fra å være en underleverandør for offshore næringen til å bli en teknologileverandør som nå også leverer løsninger for fornybar energi og grønn industri. Årets vinner har imponert juryen.

– Aarbakke tar stadig i bruk ny teknologi og digitalisering for å videreutvikle produksjonen, sier juryleder Torger Reve. Samtidig deler bedriften tilegnet kunnskap og erfaring med både konkurrenter og samarbeidspartnere, noe som gjør at de også er en aktiv bidragsyter til å utvikle hele Industri-Norge, og ikke bare egen virksomhet.

Juryen er godt kjent med Aarbakke fra tidligere år, bedriften har nemlig vært i finalen to ganger tidligere. Nå skulle det altså vise seg at alle gode ting er tre.

Lysende eksempler

Nøkkelen er å skape innovasjon, produktivitet og bærekraft i hele verdikjeden. Et annet kriterium i konkurransen er at bedriften skal gå med økonomisk overskudd. Her har Aarbakke levert på alle punkter, selv i et år med en verdensomfattende pandemi. 

Selve kåringen fant sted digitalt og næringsminister Jan Christian Vestre stod for kåringen.

– De tre finalistene er lysende eksempler på hvordan innovasjon, omstillingsevne og digitalisering bidrar til grønn verdiskapning, eksportinntekter, arbeidsplasser, investeringer og optimisme. Jeg er mektig imponert over hva de har oppnådd. I dag må dere nyte anerkjennelsen for det dere har fått til så langt, sa næringsminister Jan Christian Vestre.

Næringsministeren leste spent opp juryens begrunnelse og kunne gratulere Aarbakke som den smarteste industribedriften i 2021.

Vi gratulerer Aarbakke AS med prisen!

Nyheter